Larva sig i TV

I tidernas begynnelse hade TV en nyhetsuppläsare med mustasch som hette Olle Björklund. Han blev populär, som fortfarande alla som rör på sig i TV blir, men utnyttade detta kändisskap till att resa runt och visa upp sig i folkparkerna. Då fick Bjärklund en tillsägelse av TV-chefen att ”inte larva sig i folkparkerna”.
Så var det slut med det. Nu är sådana principer helt glömda. Nu medverkar nyhetsuppläsare i all slags underhållning, där de inte alls har att göra. Nu startar ett nytt program där Petra Mede av alla utträder tillsammans med seriöse nyhetsuppläsaren Claes Elfsberg. De ska tävla om vem som är bäst på att dirigera!
Om inte enstaka anställda kan hålla på sin integritet så måste ju TV-ledningen göra det. Att läsa nyheter, mest trista och tragiska, ska inte beblandas med stoj och nojseri. Då tappar man förtroendet hos tittarna. Men tydligen är förtroende nu också och en köp-och-säljvara.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Nexialist
    Aug 23, 2011 @ 10:52:15

    Jag tiderna växlar och smaken. Olle fick ha mustasch men Richard Palm fick raka sig sin. http://admin.bloggplatsen.se/blogga/bilder/redigera-bild/ar-2011/bild-6308848/manad-augusti/kontrollsumma-fabee9d5989edb2eae2ac5d0bcc728ea/

    Vi kan uppröras av en mustasch men inte när seriösa tv-personlighet och politiker förverkar sin trovärdighet i rutan.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: