Kom ihåg Grekland!

Självmorden ökar i krisens Grekland, lyder en rubrik i dagen Svenska Dagblad (110814). Människor är så skuldsatta att de tycker att de inget har att leva för. Pengarna har varit för billiga i Grekland på grund av att Eurons ränta var för låg för att passa Greklands svaga ekonomi. De människor som kastas ut i nöd och apati har naturligtvis inte orsakat krisen. Det är ”några andra” som gjort det, och när vi minns Greklands tragiska exempel borde vi hellre minnas dem med förakt, som tjänat pengar på fattigdomen. Allting har ett pris, bilismen har sitt, marknaden sitt. När kommer marknadens nollvsion?

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Jan Lenander
  Aug 14, 2011 @ 08:46:12

  Spännande ny blogg även om den andra är mer inriktad mot min hjärtefråga skolan. Välkommen i gänget med flera bloggar för olika syften och olika stilar.

  Det är svårt med balansen mellan att låta människor ta konsekvenser av dumheter som en extra lön för konsumtionshysteri vid jul och att fundera kring det totala systemets svagheter som gör att Grekland använts som skatteparadis av rikt folk som nu funderar på att flytta någon annanstans när notan ska betalas.

  Svara

 2. Bertil Törestad
  Aug 14, 2011 @ 10:53:58

  Tack!

  Ett reviderat system behövs, men vilket?!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: